Denim education: Jean School

A world without denim would be unthinkable these days. Ninety percent of the people on the streets are wearing jeans, wether they’re blue, black, white or grey! The importance of denim is strengthened by a full fledged denim education at the Jean School. Here you will learn everything about the denim craftsmanship.

This Saturday denimheads can get to know this course at the school in Amsterdam. So if you are interested, make sure not to miss this one out. For a first impression, you can apply here, and for more information about the Jean School click here. The open day will be on 20 november at the Jean School in Amsterdam. From 10.00 to 14.00 at ROCvA, Europaboulevard 13. You will be schooled as a denim developer and the course will be a three year MBO level education.

Me and the people behind The Denim Daily will be there to hang out and do some denim-making with the applicants. Next week we will do a denim-giveaway for the readers, so keep checking the site for more info.

——

Een wereld zonder denim kunnen we ons bijna niet meer voorstellen. Negentig procent van de mensen op straat dragen denim. Hoe belangrijk denim is geworden, merken we aan de aandacht dat het krijgt. Er is nu zelfs een opleiding voor denimheads die willen leren om het vak van denim-maken te leren.

Aanstaande zaterdag is er een mogelijkheid om kennis te maken met deze opleiding tijdens de opendag in Amsterdam. Mocht je interesse hebben om opgeleid te worden tot denim-maker, dan moet je zeker langskomen. Om je aan te melden kun je hier terecht en voor meer informatie, klik dan hier. De open dag is op 20 november bij de Jean School in Amsterdam. Van 10.00 tot 14.00 bij ROCvA, Europaboulevard 13. De MBO-opleiding leidt je op tot denim developer.

Samen met de mensen achter The Denim Daily, gaan we tijdens de open dag aandacht besteden aan de opleiding en aan de slag met denim. Volgende week houden wij hier een weggeefactie met denim. Dus kom terug om te kijken wat we gaan weggeven.

Image Tim Collins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *